Sunday, October 4, 2015

Isapuhkus - millised võimalused Eesti isadel on

Kui tuleb jutuks sugudevaheline ebavõrdsus läheb jutt paratamatult laste kasvatamise, hoolitsemise ja vanemapuhkuse peale. Island, kes on number 1 riik, kus on sugudevaheline ebavõrdsus kõige väiksem [LINK] on ühtlasi ka riik, keda tuuakse eeskujuks võrdse vanemapuhkuse loomisel. Nimelt on seal ette nähtud üheksa kuud puhkust, mis on jagatud nii, et kolm kuud on mõeldud emale, kolm kuud isale ja kolm kuud perele omavahel ära jagamiseks. [LINK]
Rootsi, kes on 4. kohal tabelis, kus sugudevaheline ebavõrdsus on kõige väiksem [LINK], omab sellist süsteemi, kus kaks kuud on ette nähtud emale, kaks kuud isale ning 480 päeva, mille pere saab omavahel ära jagada. Et jagamine toimuks võrdselt on Rootsis võrdõiguslikkuse boonuse seadus (Act on Equality Bonus). Boonust makstakse välja iga päeva eest vanemale, kes on vähem vanemahüvitise päevi saanud. Seega, mida rohkem nad vanemahüvitise päevi omavahel jagavad, seda suuremat hüvitist nad saavad. Boonus on 50 SEK-i (u 5.40 eurot) päevas. Maksimum boonus on 13 500 SEK-i (u 1458 eurot) aastas pere kohta. [LINK]
Eestis see eest on üsna suur uudis kui mees võtab välja vanemapuhkust. Eesti ajakirjandusele meeldib kirjutada lugusid kui mõni mees on võtnud isapuhkust või hoopistükkis vanemapuhkust, nt lugu Postimehes, kuidas Kuressaare linnapea kasutas isapuhkust [LINK]. Jääb vaid loota, et üks päev on isapuhkus sama tavaline kui emapuhkus ning isad, kes plaanivad isapuhkus või vanemapuhkust saavad kasulikku infot just sellest postitusest.

ISAPUHKUS
Periood: Isal on õigus saada kokku 10 tööpäeva isapuhkust. Seda on õigust välja võtta kahe kuu jooksul enne arsti või ämmaemanda määratud eeldatavat sünnituse tähtpäeva ja kahe kuu jooksul pärast lapse sündi (TLS §60).
Näide: Oletame, et isa käib tööl graafiku alusel, kus ühel nädalal on tema tööpäevad esmaspäev, teisipäev, reede, laupäev, pühapäev ning järgmisel nädalal kolmapäev ja neljapäev. Isapuhkust saab võtta tööpäevades. Seega võib isa võtta puhkust kolmapäev, neljapäev, järgmisel nädalal esmaspäev, teisipäev, reede, laupäev, pühapäev. Sellisel juhul on isa võtnud 7 tööpäeva puhkust, kuid järjestikku vaba aega on tekkinud 2 nädalat.
Hüvitis: Isapuhkuse eest tasutakse tema keskmise töötasu alusel, kuid mitte rohkem, kui on kolmekordne Eesti keskmine brutokuupalk (TLS §60). Keskmine tasu arvutatakse arvutamise vajaduse tekke kuule eelnenud kuue kalendrikuu jooksul töötaja teenitud töötasust, mis on töötajale sissenõutavaks muutunud.
Näide: Isa palgapäev on iga kuu 5. kuupäev. Ta soovib isapuhkust välja võtta 1-3 september. Seega isapuhkuse tasu arvestatakse jaanuar-juuli keskmise töötasu järgi. Augustikuu palk ei ole 1-3 septembriks laekunud, mistõttu ei lähe see arvesse.

LAPSEHOOLDUSPUHKUS
Õigus lapsehoolduspuhkusele on lapse emal või isal kuni lapse 3-aastaseks saamiseni. Lapsehoolduspuhkust on õigus korraga kasutada ühel isikul (TLS §62 lõige 1). Lapsehoolduspuhkust võib kasutada ühes või mitmes osas (TLS §62 lõige 2)
Näiteks võib lapsehoolduspuhkusel olev isa naasta tagasi tööle ning seejärel uuesti lapsehoolduspuhkusele jääda. Samuti võivad lapse vanemad vahetada isikut, kes kasutab lapsehoolduspuhkust. Näiteks pool aega kasutab lapsehoolduspuhkust ema ja pool aega lapse isa.
Lapsehoolduspuhkusele jäämist või tööle naasmisest tuleb tööandjat teavitada 14 kalendripäeva ette (TLS §62 lõige 2)

VANEMAHÜVITIS
Periood: Lapse isal on õigus vanemahüvitisele, kui laps on saanud 70 päeva vanuseks. Vanemahüvitist makstakse 435 päeva.
Vanemahüvitise määr (2015):
1. Isik, kellel eelmisel kalendriaastal puudus sotsiaalmaksuga maksustatav tulu (nt mittetöötanud õpilane) – 355 eurot kuus
2. Isik, kelle eelnenud kalendriaasta keskmine ühe kuu tulu oli alampalgaga võrdne või sellest väiksem – 390 eurot kuus
3. Isik, kelle 2014. aasta ühe kuu tulu oli võrdne või suurem vanemahüvitise ülempiirist -2548,95 eurot kuus
4. Isik, kes töötab – 100% hüvitise saaja eelmise kalendriaasta ühe kalendrikuu keskmisest sotsiaalmaksuga maksustatud tulust

Kuidas arvutatakse:
·         Vanemahüvitist arvutatakse hüvitise saaja eelmise kalendriaasta ühe kalendrikuu sotsiaalmaksustatud tulust. Sotsiaalmaksustatud tulu hulka kuulub palk, lisatasud, puhkusetasu. E-maksuametis saad näha kui palju on sinu eest eelmisel kalendriaastal sotsiaalmaksu makstud.
Vanemahüvitist saab arvutada SIIN
·         Kui isa taotleb vanemahüvitist pärast seda, kui hüvitist on saanud ema, arvutatakse isa hüvitis sama perioodi tulude alusel, mis oli arvestuse aluseks emal.
·         Kuna vanemahüvitis on kuuhüvitis, on hüvitise saajat võimalik vahetada kalendrikuu algusest. Hüvitise saaja vahetatakse alates järgmisest kuust juhul, kui taotlus on esitatud enne jooksva kuu 15. kuupäeva. Väljamakse uuele taotlejale tehakse ülejärgmises kalendrikuus.
·         Hüvitise saaja vahetamise korral tuleb Sotsiaalkindlustusametile esitada kummagi vanema kohta tõend lapsehoolduspuhkusele jäämise või selle lõpetamise kohta. Ka siis, kui esimene hüvitise saaja on isa, tuleb emal tõendada, et ta ei ole lapsehoolduspuhkusel ning kinnitada, et on nõus hüvitise maksmisega isale.

LAPSEPUHKUS
1) Emal või isal on igal kalendriaastal õigus saada kolm tööpäeva, kui tal on üks või kaks alla 14-aastast last. Tasu makstakse töötasu alammäära alusel.
2) Emal või isal on igal kalendriaastal õigus saada kuus tööpäeva, kui tal on vähemalt kolm alla 14-aastast last või vähemalt üks alla kolmeaastane laps. Tasu makstakse töötasu alammäära alusel
(TLS §63 lõige 1 ja 2)
3) Emal ja isal, kes kasvatab kuni 14-aastast last või kuni 18-aastast puudega last, on õigus saada igal kalendriaastal kuni 10 tööpäeva tasustamata lapsepuhkust
Näiteks võivad vanemad võtta mõlemad puhkust ühel ajal mais või võib ema 10 tööpäeva puhkust jaanuaris ja isa 10 tööpäeva puhkust septembris.
(TLS §64 lõige 1)

LISAKS eelnimetatule on
4) Puudega lapse emal või isal on õigus saada lapsepuhkust üks tööpäev kuus kuni lapse 18-aastaseks saamiseni, mille eest tasutakse keskmise töötasu alusel (TLS §63 lõige 4).

* Lapse 3-aastaseks, 14-aastaseks ja 18-aastaseks saamise aastal antakse lapsepuhkust olenemata sellest, kas lapse sünnipäev on enne või pärast lapse sünnipäeva (TLS §63 lõige 3).
Näiteks kui emal on 13-aastane laps, kelle sünnipäev on 1. juulil, kuid isa soovib 3-päevast lapsepuhkust võtta oktoobris kui laps on juba 14-aastane, siis on see seaduse järgi lubatud.
* Lapsepuhkuse õigust ei ole, kui vanemalt on vanemaõigused ära võetud või kui laps elab hoolekandeasutuses (TLS §63 lõige 4).
* Lapsepuhkuse nõue aegub selles sissenõutavaks muutmise kalendriaasta lõppedes (§63 lõige 5).
* Rasedat ja töötajat, kes kasvatab alla 3-aastast või puudega last võib töölähetusse saata üksnes tema nõusolekul (TLS §21 lõige 3)

* Õigus nõuda põhipuhkust sobival ajal on:
2) mehel vahetult pärast lapsehoolduspuhkust või naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal;
3) vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last;
4) vanemal, kes kasvatab seitsme- kuni kümneaastast last, – lapse koolivaheajal;

(TLS §69)

6 comments:

  1. Tere. Kui ema on lapsehoolduspuhkusel, kas siis isal on õigus saada aasta peale 6 tööpäeva lapsepuhkust või kuulub sellisel juhul lapsepuhkus lapsehoolduspuhkuse alla ehk et ema juba nö kasutab seda?

    ReplyDelete
  2. Lapsehoolduspuhkus, lapsepuhkus ning isapuhkus on 3 erinevat puhkust. Üks inimene saab korraga samaaegselt kasutada vaid ühte puhkust.
    Kui lapse ema kasutab lapsehoolduspuhkust, siis lapse isal on võimalus samal ajal kasutada lapsepuhkust või isapuhkust.

    ReplyDelete
  3. Tere! Tekkis küsimus isapuhkuse kohta. Antud näites on isapuhkust välja võetud 7 tööpäeva, kuigi õigus on 10 tööpäevale. Siit ka küsimus, kas töötajal on õigus võtta veel 3 graafikujärgset tööpäeva isapuhkusena, isegi kui järjestikku tekkinud vaba aeg on pikem kui 2 nädalat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isal on õigus saada kokku 10 tööpäeva isapuhkust. Seda on õigust välja võtta KAHE KUU jooksul enne arsti või ämmaemanda määratud eeldatavat sünnituse tähtpäeva ja KAHE KUU jooksul pärast lapse sündi (TLS § 60).
      Seega isa võib võtta 10 tööpäeva puhkust 4 kuu jooksul.

      Delete
  4. Tere

    Tekkis küsimus. Naisega mõlemad töötame, minu aasta keskmine brutopalk on 1300 eurot tema oma on 600euri. Järelikult mulle on kasumlikum võtta vanemahüvitist, aga kas ma pean olema lapsehoolduspuhkusel selleks, või siis võin edasi töötada ja saada lisaks palgale vanemahüvitist? Ainult siis ema ei tohi olla lapsehoolduspuhkusel? Millised siis tal oleksid võimalused kodus lapsega istuda? Töötukassa? Tänan vastuse eest!

    ReplyDelete
  5. Tere!
    Millised võimalused on lapse isal siis, kui ta töötab välisriigis?

    ReplyDelete